Bács-Kiskun megye a Hungexpon

Már. 03
2018

Nem kell világgá menni ahhoz, hogy az ember a pihenésnek, a tartalmas kikapcsolódásnak szentelje a szabadidejét. Elég, ha Bács-Kiskun megyét tűzi ki úti célul. Erről győződhetnek meg a kiállítás látogatói a megyei standnál.

A rendezvény első napján a kiállító települések polgármesterei, turisztikai szakemberei közös sajtótájékoztatót tartottak, mely után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke vezetésével nézték meg a megyei standon kiállító 16 település turisztikai kínálatát, attrakcióit. A megye turisztikai terveiről az elnök a következőket mondta: „Az idén 16 település turisztikai értékeit, attrakcióit láthatja a nagyközönség. Jövőre Bács-Kiskun szeretne a kiállítás díszvendége lenni.”

A polgármesterek egyetértettek abban, hogy a megye területi nagysága miatt a turizmust csak egymásra épülő fejlesztésekkel lehet versenyképessé, vonzóvá tenni. Egy-egy kistelepülés önmagában a turizmusnak csak egy-egy szeletét kínálja. Az összefogásban azonban ott rejlik az az erő, amely a megye egész területére csábíthatja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat, több napos-hetes programot biztosítva az idelátogatóknak. Jó marketinggel, turisztikai fejlesztésekkel ez a megye Magyarország legfejlettebb idegenforgalmi központja lehet, ami óriási gazdasági növekedést és életminőség javulást hozhat. Az a megyei összefogás, amit itt az Utazás Kiállításon látunk, már egy biztató lépcsőfok ezen az úton, vélekedtek a településvezetők.

A látogatók közül sokan voltak kíváncsiak az „ÉRTÉK, ÉLMÉNY, EGÉSZSÉG – „Kincsek nyomában Bács-Kiskunban” című 60 oldalas turisztikai kiadványára, ami a múlt évben jelent meg, illetve arra a térképre, mellyel az idei évre készültek a kiállítók. A Bács-Kiskun megyei életérzést az imázsfilm is hűen tükrözi, melyet szintén megnézhetnek a látogatók.

A kiállító 16 település közül az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén Fülöpjakab, Jakabszállás és Kunszállás a Falvak éjszakája rendezvényt népszerűsítik, míg pincefalvaink Császártöltés, Érsekhalma, Hajós, Nemesnádudvar is közösen mutatják meg értékeiket. Kiskőrös és Soltvadkert, valamint Bócsa is az üde, zamatos, helyi borait kínálja, míg Kecskemét a helyi termelők élelmiszereit népszerűsíti. Tiszakécske és Kiskunmajsa gyógyturisztikai kínálatával várja a látogatókat. Bácsalmás népi- és képzőművészek termékeit, finomságait, Kiskunfélegyháza kézműves söreit hozta kínálásra. A gyerekeket egész nap játszósarok várja. A kiállítás második napján a látogatók megismerkedhettek a kékfestés rejtelmeivel, amit Bakos Zoltán népi iparművész mutatott be, valamint a kosárfonással is, amit a kiskunfélegyházi Bene Ágostonné reprezentált. Kiskunhalas a világhírű halasi csipke varrását mutatja be, míg a tiszakécskei Kristóf Márta népi iparművész mézeskalács festéssel csalogatja a standra a vendégeket.

Az utazni, pihenni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat március 4-ig, vasárnapig várja Bács-Kiskun megye, a Hungexpo területén a D pavilon 203/A standján.